הספר יצא ביום השנה ה-20 למותו של מאיר אריאל ז"ל, מתוך רצון לאגד ולהפיץ את יצירתו בצורה התואמת את אופיה ונגישה ביותר לעיון וביצוע בשירה ונגינה. אחת מהמטרות העיקריות בספר היא לענות בדיוק רב ככל האפשר על כוונתו של מאיר ולאפשר לקהל מעריכיו ספר מדויק ונאמן למקור ובו זמנית פתוח ומאפשר פרשנות חופשית לנגנים בטווח רמות רחב תוך כדי ניסיון לענות בדיוק רב ככל האפשר על כוונתו של מאיר אריאל לגבי הביצוע, יחד עם דגש על קלות ביצוע, נגישות וקריאות.
בספר 68 שירים וקטעי קישור נוספים. כל שיר נבחר בקפידה ואופיין לפי סגנון הטקסט והלחן ושטף הביצוע בשירה ונגינה, נושא השיר וצורות הביטוי בו, אופייניות וחשיבות השיר במכלול יצירתו בהתאם לרקע לכתיבת השיר ותקופת פרסומו, תוך מתן ייצוג לכל האלבומים שיצאו תחת ידיו. נוסף על כך נבחרו מגוון שירים שנכתבו לאמנים אחרים או בשיתוף (אריק איינשטיין, שלום חנוך, גידי גוב, דני סנדרסון, דייויד ברוזה, יהודה פוליקר, חנן יובל ועוד).
הלחנים בספר רשומים כסימני אקורדים מעל הטקסט ולא בתווים, כתיבה זו מתאימה יותר לליווי שירה בנגינה בגיטרה או פסנתר מאשר לנגינת המנגינה בכלי. האקורדים בספר מדוייקים ונאמנים למקור ובפתח כל דף שיר מופיע מקרא עם תמונות האקורדים המופיעים בו לפי סדר ההופעה.
הבחירה ברישום הלחנים באקורדים ולא בתווים נובעת בעיקר מכך שהמנגינות בשיריו הן לרוב חופשיות ו/או מושרות בסגנון דיבורי. יחד עם אופן הביצוע הגמיש והשוני מביצוע לביצוע, רישום בתווים אינו מתאים לסגנון השירה, כמו כן רישום בצורה אחידה מקבע את אפשרויות הביצוע, מחמיץ את רוח היצירות ותואם יותר לספרי נגינה בפסנתר מאשר לליווי שירה. ספר שירים עם תווים לשיריו יצא בשנת 1987 (בהוצאת ענבל ועריכת יהודה עדר) אך לפי עדותו הספר לא ביצע את המשימה, לא התאים לכוונה והיה קשה לשימוש, ובהתאם לכך נגנז לאחר זמן קצר (קישור לסרטון).